Πώς κάνετε οικονομία σε ενέργεια και χρήματα χρησιμοποιώντας Σύστηματα σκίασης.

Μείωση της κατανάλωσης του ρεύματος, πετρελαίου ή φυσικού αερίου

Με τη χρήση συστημάτων σκίασης εσωτερικού και εξωτερικού χώρου μπορούμε να πετύχουμε:

  1. Μείωση της κατανάλωσης του ρεύματος, πετρελαίου ή φυσικού αερίου για τη θέρμανση ενός χώρου.
  2. Μείωση κατανάλωσης του ρεύματος για την ψύξη ενός χώρου.
  3. Μείωση της κατανάλωσης ρεύματος για τον τεχνητό φωτισμό ενός χώρου. (Τεχνητό φως είναι οποιαδήποτε πηγή φωτός εκτός από τον ήλιο.)

Απομόνωση των ανοιγμάτων ενός χώρου από τη μεταφορά της θερμότητας μέσω του αέρα
Ανάμεσα στο τζάμι και το σύστημα εσωτερικής σκίασης που χρησιμοποιούμε δημιουργείται ένα στρώμα αέρα το οποίο εμποδίζει την κυκλοφορία του αέρα από εκείνο το σημείο. Με αυτό τον τρόπο σταματάμε τη μεταφορά της θερμότητας. Ο στόχος είναι αυτό το στρώμα αέρος να παραμείνει εκεί· αυτό επιτυγχάνεται με το να πλησιάσουμε το σύστημα σκίασης όσο πιο κοντά στο τζάμι μπορούμε.
Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε το εξής. Εάν κάνουμε χρήση μόνο συστήματος εσωτερικής σκίασης, χωρίς να έχουμε κάποιο σύστημα εξωτερικής σκίασης, – αντιηλιακές μεμβράνες για τα τζάμια-, υπάρχει περίπτωση, λόγω της πολύ μεγάλης θερμότητας που θα εγκλωβιστεί ανάμεσα στα 2 υλικά, να έχουμε θραύση του τζαμιού.

Μείωση απώλειας θερμότητας κατά τις νυχτερινές ώρες
Τη νύχτα τα αντικείμενα τα οποία κατά τη διάρκεια της ημέρας δέχονται και αποθηκεύουν την ακτινοβολία του ηλίου, έχουν την τάση να την εκπέμπουν προς το περιβάλλον. Το ίδιο συμβαίνει και με τους χώρους που προσπαθούμε να θερμάνουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εάν δεν έχουμε τα απαραίτητα σύστηματα σκίασης για το χώρο μας, τα οποία θα λειτουργούσαν σαν ασπίδα, η θερμότητα φεύγει στο περιβάλλον. Το αποτέλεσμα είναι να χρειαζόμαστε περισσότερη ενέργεια το επόμενο πρωί για να ξαναθερμάνουμε το χώρο.

Παραγωγή ενέργειας μέσω απορρόφησης της ηλιακής ακτινοβολίας.
Το χειμώνα μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την ηλιακή ακτινοβολία για θέρμανση. Το σύστημα εσωτερικής σκίασης που θα χρησιμοποιήσουμε απορροφά την ηλιακή ακτινοβολία και με τη σειρά του το εκπέμπει σε μορφή θερμότητας προς το χώρο. Γι’αυτό το λόγο, είναι προτιμότερο να γίνεται χρήση σκουρόχρωμων υλικών.

Βελτίωση του συντελεστή μετάδοσης της θερμότητας
Σε μη μονωμένα κτίρια έχουμε μεγάλες απώλειες θερμότητας από τα παράθυρα. Με τη χρήση συστημάτων σκίασης σταματάμε τη θερμότητα από το να διαφύγει από το χώρο, λειτουργώντας σαν ανακλαστήρας θερμότητας.
Το καλοκαίρι το φαινόμενο λειτουργεί αντίστροφα. Η ηλιακή ακτινοβολία είναι μεγαλύτερη και χρειαζόμαστε ένα υλικό που θα την αντανακλά προς τα έξω. Σε αυτή την περίπτωση είναι προτιμότερος είναι ένας συνδυασμός εξωτερικής και εσωτερικής σκίασης καθώς και αντιηλιακών μεμβρανών.

Μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος για τεχνητό φωτισμό
Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ειδικότερα στη χώρα μας, μπορούμε να αποφύγουμε τη χρήση τεχνητού φωτός. Τις περισσότερες φορές, λόγω μη σωστής επιλογής συστήματος σκίασης, είτε έχουμε πολύ φως και δεν μπορούμε να εργαστούμε είτε καθόλου. Μια σωστή επιλογή θα είχε ως αποτέλεσμα, τις πρωινές ώρες και όχι μόνο, να μην “ανάψουμε” τα φώτα και να έχουμε τη σωστή αναλογία φυσικού φωτός στο χώρο μας. Ας μην ξεχνάμε, επίσης, ότι το ψυχρό φως της λάμπας δεν μπορεί να συγκριθεί με το θερμό φως του ήλιου.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το ποια Συστήματα σκίασης ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες σας; Τηλεφωνήστε σήμερα στο 210 – 6717960 ή στείλτε μας ένα emailστο info@alexiadis.gr

Pin It on Pinterest

Share This